Visconsumptie

Gemiddelde Nederlander eet weinig vis….

Nederlanders, Duitsers en Oostenrijkers hebben per hoofd van de bevolking de laagste visconsumptie in Europa.

In Oostenrijk is het jaarlijks gemiddelde per persoon slechts 10 kg, terwijl ons land en Duitsland daar nauwelijks bovenuit komen met 12 kg.
Slechts 1 kg dus onder het wereldgemiddelde van 13 kg zo blijkt uit een rapport van Eurostat, het Europese Bureau voor de Statistiek.

Europeanen eten per persoon gemiddeld 22 kg (!!!) vis en visproducten per jaar.
Dat is 9 kilo boven het wereldgemiddelde en ongeveer gelijk aan de Amerikaanse consumptie.

Japanners daarentegen eten jaarlijks gemiddeld 68 kg per persoon, maar de wereldkampioenen zijn de IJslanders met 93 kg. In de Europese Unie wordt de visconsumptie aangevoerd door de Portugezen en Spanjaarden met gemiddelde respectievelijk 57 en 39 kg per persoon per jaar.

Denemarken is de grootste producent van vis en visproducten met 2 miljoen ton, ofwel een kwart van de Europese productie. Zalmkwekerijen in Groot-Brittannië en Ierland leveren zo”n 82.000 ton per jaar, maar Noorwegen produceert ruim drie keer meer gekweekte zalm: 270.000 ton.

Verse Vis Service helpt u graag om het landelijke gemiddelde op te krikken door kakelverse vis
tegen groothandelsprijzen bij uw voordeur af te leveren.

Eet meer vis, omdat het GEZOND en LEKKER is !